maanantai 21. joulukuuta 2015

21. luukku

Joulukuun aikaan Virossa
Teksti & kuvat: Milka Räisänen


Kalamajan puutaloja

Kaksi corpuslaista suuntasi syksyn luentojen päätyttyä muutaman päivän reissulle Suomenlahden toiselle puolelle. Vietimme ensimmäisen yön Tallinnassa ja toisen Tartossa, jonne matkasimme bussilla Tallinnasta 2,5 tuntia. Näin joulun aikaan vanhat kaupungit ovat varsin viehättäviä jouluvaloineen ja -kojuineen, mutta muutamalla lisäaskeleella voi löytää jotain uutta.


Tallinna

F Hoone, Telliskivi 60 A
Telliskivi Loomelinnak on vanhalle teollisuusalueelle rakennettu taide- ja kulttuurikeskus, jonka tiloista löytyy mm. designliikkeitä, studioita, luovia yrityksiä sekä tapahtumatiloja. Kävimme lounaalla F Hoonessa, jossa on boheemia tunnelmaa ja maukasta ruokaa.

Telliskivi

Humana Vintage, Tartu mnt 29
Kansainvälisellä kirppariketju Humanalla on Tallinnassa useampikin liike, mutta kannattaa tsekata tämä vintageen erikoistunut yksilö.

Must Puudel, Müürivahe 20
Vanhankaupungin Must puudel on sympaattinen kahvila-ravintola-baari, jonka ruokalistalta löytyy useita kasvisvaihtoehtoja.

Tallinnan kattojen yllä

Taidemuseo Kumu, Valge 1
Viron suurin kuvataiteen museo Kumu sijaitsee hienostuneella Kadriorgin puistoalueella muutaman kilometrin päässä vanhasta kaupungista. Pysyvä näyttely koostuu kattavasta kokoelmasta virolaista taidetta, vaihtuvissa näyttelyissä panostetaan kansainvälisyyteen. Nähtävää riittää, joten priorisointi on paikallaan.


Tartto

Iltakävelyllä Supilinnassa

Werner, Ülikooli 11
Perinteinen kahvilakonditoria kantismummoineen ja valtavine kakkuvitriineineen. Tarjolla myös lounasta.

Barlova, Tähe 29
Yövyimme Tartossa coachsurfingin kautta kauniilla Karlova-puutaloalueella. Majoittajamme vinkkasi, että parin korttelin päähän on avattu vastikään uusi tunnelmallinen kuppila Barlova. Paikka oli selvästi opiskelijaväen suosiossa ja olimme aistivinamme Vakiopaine-viboja. Jostakin syystä sitä huomaa usein reissussa etsivänsä sitä, mistä eniten pitää omassa kotikaupungissaan.

Tartun vanhankaupungin aukio

Matkakumppani AnnaEi kommentteja :

Lähetä kommentti