tiistai 1. joulukuuta 2015

1. luukku

Montako jouluja on?


Tiedän erään, joka odotti lokakuussa marraskuuta, jotta saisi luvan puhua nurkan takana häämöttävästä juhlapyhästä. Se sama avasi X’mas-soittolistansa Spotifystä ensimmäisen kerran 15. marraskuuta. Se eräs olen minä.

Mutta tiedän myös yhden, joka kiroili nähtyään lokakuun puolessa välissä joulusuklaille varatun tyhjän hyllyn ja viikkoa myöhemmin uudestaan, kun hylly ei enää ollut tyhjä.

Moni toivoo, että jouluna olisi valkoinen maa, kun toiset taas työntävät aattoaamuna palelevat varpaansa Kanarian hiekkaan. Joillekin tämä on ensimmäinen joulu Kangasvuoren vastaanottokeskuksessa.

Kolme kaveria on klikannut Facebookissa viettävänsä Vegejoulua. Moni julistaa, että joulu ei tule, jos ei ole kinkkua pöydässä. Joku noukkii jouluateriansa Tallinkin buffetpöydästä ja sit on vielä se, joka tilaa pizzan.

Joku ostaa paljon: joulukortit, koristeet ja uudet kuusenpallot, koska viimevuotiset ei sovi ”tän vuoden juttuun”. Ostaa paljon tarvikkeita, jotta saa tehtyä Kodin Kuvalehdestä bongatun jouluisen nakukakun. Se on tän vuoden juttu.

 Ja sit se ostaa vielä lahjoja. Paljon. Senkin edestä jolla ei ole kelle ostaa.

Ensimmäinen viettää joulunsa katsoen telkkaria: Joulupukin kuuman linjan, sitten Joulurauhan julistuksen, Lumiukon ja Samu Sirkan joulutervehdyksen. Toisen mielestä joulussa on tärkeintä se, että näkee isovanhempia, tätejä ja serkkuja, ystäviä. Kolmas käy sytyttämässä kynttilän sellaisen haudalle, jonka toivoisi olevan täällä vielä tänä jouluna.

Yksi kuitenkin yhdistää näitä kaikkia jouluja. Ne ovat pian täällä.


Tervetuloa kurkistamaan corpuslaisten jouluihin Naagan vuoden 2015 joulukalenterin muodossa.

Iloista joulunodotusta sinulle!

Niina Maaskola
päätoimittaja

"Hyvää Joulua", 2014Ei kommentteja :

Lähetä kommentti