keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Corpuksen hallitus esittäytyy, osa 7

Tämä on esittelysarjamme viimeinen osa. Toivottavasti sinä uusi (tai vanha) opiskelija olet saanut tervehdystemme muodossa käsityksen ainejärjestötoiminnan monipuolisuudesta sekä siitä, ketkä näitä erinäisiä vastuita ja tehtäviä Corpuksessa hoitavat. Aikataulullisista päällekkäisyyksistä johtuen reportterimme Antti Angervo ei päässyt haastattelemaan ihan jokaista hallituksen jäsentä ja vastaavaa, mutta ei hätää – loput meistä löydät osoitteesta: http://corpusry.blogspot.fi/p/hallitus.html


Henny Kotiniemi & Anna Forssell –
tapahtumavastaavat ja ekskursiovastaavat, hallituksen jäsenet

Kolmen koplasta, kolmesta muskettisoturista, kolmesta [insert your own pun here], eli kolmesta tapahtumavastaavasta pääsin haastattelemaan Anna Forssellia ja Henny Kotiniemeä. Tapahtumavastaavina Anna ja Henny järjestävät erilaisia tapahtumia yhdessä kolmannen tapahtumavastaavan, Veera Mietolan, kanssa. Annan ja Hennyn työtaakka ei kuitenkaan lopu tähän, vaan kyseinen kaksikko hoitaa myös ekskursiovastaavuutta Emma Hietaojan kanssa eli he järjestävät ainejärjestön yhteisiä ulkomaanmatkoja. Ekskursiovastaavina he olivat järjestämässä Corpuksen ekskursiota Edinburghiin viime toukokuussa, mihin itse pääsin mukaan ja voin sanoa kyseisen matkan olleen mahtava.

Henny KotiniemiHenny Kotiniemi on Tampereen suunnalta, ja hän on ensimmäistä vuotta hallituksessa. Henny aloitti opintonsa 2015 syksyllä. Hän tuli suoraan Ylöjärven lukiosta yliopistoon, ja sanoi haastattelun aikana olevansa nuori ja innokas tekemään kaikkea. Innokkuus näkyy jo Hennyn puhuessa vastaavuuksistaan ja niihin liittyvistä asioista. Hän haluaa päästä järjestämään kaikenlaista, ideoida yhdessä muiden kanssa tapahtumia ja kehittää kaikkea mahdollista. Tavoitteena hänellä on saada ihmiset osallistumaan ja tulemaan tapahtumiin.
                 Haastatteluhetkellä Hennyllä oli puolen vuoden kokemus Corpuksesta, ja hän huomasi Corpuksen olevan melko tuore omanlainen järjestönsä. Nuoruudestaan huolimatta Corpuksella on perinteisiä tapahtumia, ja Henny on huomannut ihmisten osallistuvan näihin tapahtumiin, mikä on hänestä ollut positiivista.
                 Henny opiskelee kirjallisuuden opettajalinjalla ja hän sanoi yhdeksi syyksi, miksi hän haluaa opettajaksi, olleen se, että hän tykkää opiskelusta. Hän hamstraa opintoja ja pitää päällekkäisestä tekemisestä eri hommien kanssa. Henny kyllä sanoi, että hänellä on omat haasteensa aikataulujen kanssa. Mikäli tehtävällä ei ole palautuspäivämäärää, niin sen tehtävän palautus voi sitten venyä. Aikataulun kanssa eläminen tuo tekemisen makua opintoihin, ja Henny sanoi kyllä palauttavansa tehtävät lopulta hyvin tehtyinä.
                 Fuksivuosi meni Hennyllä hyvin ja hän totesi tutustuneensa muihin fukseihin heti syksyn aikana. Kommenttina fuksivuoteensa hän totesi: jotenkin ollut kivempaa kuin odotti.

Hennyn loppukaneetti:

Tulevia fukseja kannustan tulemaan aktiivisesti mukaan Corpuksen toimintaan! Niin tutorina kuin tapahtumavastaavanakin toivon teidän myös osallistuvan rohkeasti ainejärjestön tapahtumiin ja tutustuvan myös vanhempiin opiskelijoihin :) Fuksivuosi hurahtaa ohi nopeammin kuin huomaattekaan, ja siitä kannattaa ottaa kaikki irti!


Anna ForssellAnna oli myös ensimmäisen vuoden opiskelija ja oli ensimmäistä vuottaan hallituksessa haastatteluhetkellä. Hän tykkää haastaa ihmisten mielipiteitä ja esittää eriäviä mielipiteitä, vaikka hän olisi samaa mieltä asioista, ja hän tykkää ottaa kantaa asioihin. Mielipiteiden herättely tuo Annasta enemmän keskustelua aiheesta, mikä taas johtaa parempiin päätöksiin tai mielipiteiden hioutumiseen ja asioiden tarkasteluun toiselta kannalta. Jos siis haluat jonkun hyvän tyypin ryhmätyöllesi, niin nappaa Anna messiin. Anna sanoi olevansa sosiaalinen, mutta hän sanoi arvostavansa myös yksin vietettyä aikaa.

Mikä on sinulle tärkeää?
“Se että kukaan ei ole yksin.“

Corpuksesta keskustellessamme Anna sanoi ainejärjestön olleen mukava. Hän sanoi olleensa enimmäkseen ensimmäisten vuoden opiskelijoiden kanssa tekemisissä, koska ekskursion järjestäminen ja haalareiden hankinta veivät aikaa, joten hän ei ole päässyt kauheasti tutustumaan vanhempiin opiskelijoihin. Anna kyllä kommentoi haluavansa tutustua vanhempiin opiskelijoihin, mutta sanoi sen ehkä tapahtuvan ajan myötä.
Annan perhe ihmetteli hieman yliopistoon lähtöä, sillä Anna on aina tykännyt tehdä käsillään asioita, ja perhe ajatteli tyttärensä lähtevän JAMKiin tai vastaavaan, missä hän voisi tehdä joitain konkreettisia esineitä ja asioita. Kun Anna pääsi sisään yliopistoon, niin hän ei tiennyt, olisiko kirjallisuuden opettajalinja hänen juttunsa, mutta Anna sanoi hänellä olleen lapsena salaisena haaveenaan olla kirjailija, käsikirjoittaja tai ohjaaja. Hän vain ajatteli, ettei noihin aloihin voisi opiskella. Anna sanoi löytävänsä motivaatiota opiskeluun muilta opiskelijoilta, mutta kenties tärkeämpi motivaatio löytyy häneltä itseltään. Anna sanoi, ettei hän opiskele kokeiden takia, vaan oman itsensä vuoksi.
Tapahtumista keskusteltuamme Anna sanoi haluavansa sijoittaa tapahtumia usealle jaksolle. Tapahtumien tulisi ottaa huomioon ne, jotka eivät lähde lomien ja pyhien ajaksi pois paikkakunnalta. Lisäksi keskustelimme jonkinlaisesta tapahtumakalenterin mahdollisuudesta, josta voisi hahmottaa helposti, mitä tapahtumaa on milloinkin.

Onko ollut hauskaa?
“On. Ainakin kun on 3 tapahtumavastaavaa, niin on hyvä porukka ja tullaan toimeen. Samankaltaisia ajatuksia, ei tartte tapella. Kaikki on niin uutta että ei ole mitään mihin vois verrata, mutta kaikki on mukavaa. Tuntuu että tää on se mun juttu, oppiaineena ja tapahtumavastaavana.“


Teksti: Antti AngervoEi kommentteja :

Lähetä kommentti