torstai 25. elokuuta 2016

Corpuksen hallitus esittäytyy, osa 6


Aino Levaniemi – rahastonhoitaja, hallituksen jäsenJos mietit kuka vartioi Corpuksen rahoja, niin älä mieti enää. Rahastonhoitaja Aino Levaniemi katsoo ainejärjestön rahojen perään ja raportoi, missä mennään rahojen suhteen. Pääperiaatteessa Aino toivoo ettei ryssi hommaansa kovin pahasti ja yrittää tehdä pestiinsä liittyvät asiat mahdollisimman selvästi.

Kysyessäni, millainen ihminen Aino on, sain vastaukseksi, että hän on liian mystinen ihminen kertoakseen itsestään mitään. Sain kuitenkin selville, että Aino opiskelee taidekasvatusta ja hän on ensimmäistä vuotta hallituksessa, mutta hän oli taidekasvatuksen oppiainevastaavana ja oli auttamassa tapahtumien järjestämisessä edeltävänä vuonna. Lisäksi sain selville, että Aino pitää itseään laiskana opiskelijana, joka ottaa liikaa kursseja ja suorittaa niistä osan, mutta ne kurssit mitä hän suorittaa, hän suorittaa hyvin. En tiedä, voiko enää tuossa tapauksessa nimittää itseään laiskaksi, mutta kuka minä olen sanomaan mitään tähän asiaan.

Ainoa ei pelota opiskelujen jälkeinen elämä. Hän kertoi keskustellessamme opiskelusta yleisesti, että vaikkei joku ole vielä löytänyt sitä, mitä haluaa tehdä loppuelämänsä, niin tulee panostaa siihen, mikä kiinnostaa. Kenties tästä syystä Aino on lukenut hieman kirjallisuuden opintoja ja lukee psykologiaa sivuaineenaan.

Mikäli muuten joku haluaa järjestää Corpuksessa vallankumouksen, niin Aino nappasi itselleen propagandaministerin pestin. Tämä kommentti kertoo jo sen, että meillä oli hyvin hauska haastattelu.


Ainon loppukaneetti:

”Hei fuksi ja tervetuloa Taikuun ja Corpukseen! Älä säikähdä, jos vähän eksyttää, se kuuluu asiaan. Minä pyörin edelleen pöpelikössä tietä tunnustellen ja hyvät on maisemat. Kannattaa tarttua niihin asioihin, mitkä kiinnostavat, meidän alallamme on erityisen paljon vapautta luoda omanlaisia polkuja. Suosittelen myös lähtemään rohkeasti mukaan ainejärjestötoimintaan. Meidän ainejärjestömme on vähän sellainen omituisten otusten kerho täynnä omaperäistä ja aktiivista porukkaa. Joukkoon on helppo solahtaa ja uusille ideoille ollaan aina avoimia. Jos et heti aivan aktiiviksi uskalla niin juhlissa ja muissa tapahtumissa kannattaa ainakin pyörähdellä katselemassa naamoja. Sitä voi halutessaan kutsua vaikka verkostoitumiseksi. Kehotan myös luentojen välissä varaamaan aikaa tyhjän jauhamiselle ystävien kanssa kahvikupposen äärellä, se kehittää ajattelua. (Tai näin ainakin väitän.) Minut esimerkiksi löytää usein kehittämästä itseäni ravintola Ylä-Ruthilta. Joskus sylissäni oleva kirja tai läppäri hämää luulemaan, että opiskelen, mutta kyse on vain ovelasta teeskentelystä. Saa siis tulla häiriköimään, jos on asiaa ja vaikkei olisikaan!”Riikka Kataja – kansainvälisyysvastaava
Riikka Kataja on alunperin Sysmästä ja opiskeli hevosalaa ennen yliopistoon tuloa. Haastattelun alussa huomasin jo heti hämäläisen ominaisuuden vastata kysymyksiin hyvin lyhyesti ja napakasti, mikä teki haastattelusta nopeatempoisen. Riikka on yksi ensimmäisen vuoden opiskelijoista, jotka ryhtyivät Corpuksen toimintaan mukaan heti ensimmäisenä opiskeluvuotenaan. Kansainvälisyysvastaavana Riikka istuu kokouksissa ja tiedottaa vaihto-oppilaita, ja tulevana syksynä Riikkalla on tavoitteena tutustua heihin ja saada heitä mukaan Corpuksen tapahtumiin.

Mikä on sinulle tärkeää?
“Perhe, kaverit. Olla tyytyväinen elämään. Mitä sitä turhia jaaritella.”

Corpus on Riikasta pieni ja rento ainejärjestö. Tästä esimerkkinä on se, että periaatteessa vastaava pystyy määrittelemään, kuinka paljon hän tekee asioita. Tämä tuo tekemiseen vapautta, mutta samalla tuo siihen vastuuta. Riikka kommentoi kaikkien olleen mukavia ja ainejärjestöllä on ollut mukavasti tapahtumia. Corpuksen ympäristötietoisuus ja siihen liittyvät asiat tulivat Riikalle mielenkiintoisena yllätyksenä. Hän kommentoi, ettei itse ole miettinyt ympäristöasioita niin paljon, mutta hyvä että muut miettivät.

Riikka sanoo itseään saamattomaksi opiskelijaksi joka on huono aloittamaan, mutta hyvä lopettamaan. Lopussa hän saa kuitenkin jotain aina aikaiseksi. Riikka vielä kuulostelee, katselee ja opettelee asioita, joten hän ei vielä osannut sanoa, mitä toisi pestiinsä. Yliopistoelämässä on omat juttunsa, joten on hyvä ottaa aikansa ja katsoa, mitä kaikkea tulee eteen.Teksti: Antti Angervo

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti