tiistai 19. heinäkuuta 2016

Corpuksen hallitus esittäytyy, osa 4


Milka Räisänen – sihteeri ja kulttuurivastaava, hallituksen jäsenMilka Räisänen aloittaa syksyllä taidekasvatuksen viidennen vuoden opinnot, ja samalla hän jatkaa ensimmäistä vuottaan Corpuksen hallituksessa sihteerinä ja kulttuurivastaavana. Sihteerinä hän kirjoittaa pöytäkirjoja kokouksista, ja kulttuurivastaavana Milka pyrkii tarjoamaan ainejärjestöläisille yhteisiä kulttuurikokemuksia, sekä tilaisuuksia oman luovuuden virittelyyn. Kulttuurikokemuksesta esimerkkeinä olivat keväällä järjestetetyt teatterikäynnit, jotka järjestettiin ainejärjestöläisen aloitteesta.

Helsingin Vuosaaressa kasvanut Milka pitää itselleen tärkeänä, perheen ja ystävien lisäksi, kauniita paikkoja, musiikkia, kirjoittamista ja pohdiskelua. Viimeisin näistä voi kuulostaa hieman filosofiselta, mutta se ei ole pöllömpi harrastus. Varsinkin nykypäivänä. Corpuksesta Milka mainitsee sen omannäköisyyden ja vankan arvopohjan. Toiminta on monipuolista ja kannustaa erilaisia ihmisiä olemaan mukana toiminnassa.

“Corpuksen toiminta on helposti lähestyttävää – – ideaalihan on, että hallituksessa on kaikkien vuosikurssien edustajia. Meillä on tosi paljon eri vastaavuuksia, ja monet vanhemmat halusivat väistyä. Että uusille aktiiveille oli kyllä tarvetta.”

Aikaansaavaksi ja suurpiirteiseksi opiskelijaksi itseään kuvaileva Milka hahmottelee syksylle mahdollista kulttuuriöveriä. Kevät 2016 meni harjoittelussa Helsingissä, minkä johdosta ainejärjestöhommat jäivät vähemmälle. Syksy tuo taas opiskelijan Jyväskylään ja saa nähdä, mitä kaikkea kulturellista tapahtumaa järjestetään. Jos jollekulle tulee mieleen joku kulttuurikohde johon haluaisi mennä yhdessä, niin Milkalle voi vinkata asiasta.

Onko sinulla mottoa?
"Tykkään suklaakaimani sloganista "uskalla olla lempeä", noihin sanoihin sisältyy paljon viisautta.”

Milkan loppukaneetti:

“Tässähän alkaa jo fiilistellä syksyä: Jyväskylä on kauneimmillaan, näkee taas tuttuja joka päivä, syntyy paljon uusia ideoita… On sellasta innostunutta kuhinaa. Mutta nautitaan sitä ennen vielä lomasta, valosta, vihreydestä ja kesäherkuista. Ainakaan mä en oo vielä syöny tarpeeksi muurinpohjalettuja.”


Anniina Nirhamo – tiedottaja, hallituksen jäsen


Corpuksen tiedottamisen pääjehuna Anniina Nirhamo vastaa kaikesta ainejärjestön tiedottamisesta aina Instagrammista sähköposteihin saakka. Kirjoittamisen maisteriopiskelijana ja syksyllä journalistiikan maisteriopinnot aloittavana tiedottajan työ tuntuu luontevalta pestiltä Anniinalle. Hän kertoi kyllä suunnitelleensa hetken tiedottajan hommaa kuultuaan pestin olevan vapaana ainejärjestössä, mutta päätyi Corpuksen hallitukseen vähän vahingossa. Tästä huolimatta hän on hoitanut hommaansa hallituksessa ja tiedottajana, ja kerännyt tietonsa tiedottamisesta kokemuksen kautta.

Kirjallisuuden opiskelu on ollut Anniinan mielestä kivaa, mutta tätä toimittajan ammattia tavoittelevaa opiskelijaa kiinnostaa Taikussa eniten kirjoittamisen linjan syventävät opinnot. Kysyttyäni millainen opiskelija hän on, Anniina vastasi olevansa tehokas opiskelija. Kieltämättä lueteltuaan, mitä kaikkea hän on opiskellut neljässä vuodessa (suomen kieli, kirjoittaminen, viestinnän ja median perusopinnot, liiketoimintaosaamisen perusteet), sain yllättävän pakokauhuisen olon lisätä kurssimääriäni.

Corpuksesta keskustellessa Anniina totesi Corpuksen olevan pieni “opiskelijoiden näköinen ainejärjestö”, johon on matala kynnys lähteä mukaan. Kysyessäni mitä kaikkea hän ajatteli tuovansa tiedottajan rooliinsa, sain hyvin laajan vastauksen, josta huomasin Anniinan mainitseman tehokkuuden. Suurin osa uudistuksista on jo näes suoritettu. Corpukselle luotiin oma Instagram (@ainejarjesto_corpus), ainejärjestön sivuille tuli oma osio siitä, millainen opiskelu on opiskelijan näkökulmasta, ja lisäksi sivujen ulkonäköä uudistettiin. Jo toteutuneiden uudistusten lisäksi Anniina mainitsi, että olisi kiva saada enemmän työelämään liittyviä iltoja ja tapahtumia. Jotain sentään jäi vielä tehtävälistalle.

Mietin jossain vaiheessa haastattelua, miten Anniinalla riittää energiaa kaikkeen tekemiseen, mutta tajusin saaneeni vastauksen kysyessäni, mitä hän pitää tärkeänä. Vastaus oli niinkin shokeeraava, kuin että on tärkeää olla aito: olla aidosti kiinnostunut tekemistään asioista ja mennä niitä asioita kohti, jotka aidosti kiinnostavat. Kieltämättä, mikäli tekee sitä mistä tykkää, sitä jaksaa tehdä, koska se ei edes tunnu työltä.

“Ole oma itsesi. Se riittää.”

Anniinan loppukaneetti:

”Moi fuksi ja tervetuloa Taikuun ja Corpukseen! Tule sellaisena kuin olet äläkä stressaa liikoja. Yliopistoaika on aika mukavaa, ja siihen ehkä kuuluu olla vähän hukassa. Tee rohkeasti kaikkea mikä kiinnostaa, elämä on muutakin kuin opiskelua. Kivaa loppukesää!”Teksti: Antti Angervo
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti