tiistai 5. heinäkuuta 2016

Corpuksen hallitus esittäytyy, osa 1


Lähdin tekemään Corpuksen hallituslaisten ja vastaavien haastatteluita ajatuksella, että paljastaisin jonkin suuren salaliiton. 2015 toi suuren määrän ensimmäisen vuoden opiskelijoita Corpuksen hallitukseen, mikä oli itsestäni varsin epäilyttävää. Oliko kyseessä salaliitto vai oliko tämä vain silkkaa sattumaa? Haastattelujen lomassa en harmikseni löytänyt mitään suurta salaliittoa, mutta sain mahdollisuuden keskustella mielenkiintoisten ihmisten kanssa ja esittää heille kysymyksiä laidasta laitaan.
- Antti Angervo
---
Hilda Järvinen – Corpuksen puheenjohtaja


Kun aloin miettiä kenen haastattelun laittaisin ensimmäiseksi maailman luettavaksi, Hilda tuntui olevan luonnollinen valinta. Jos on aloitettava jostain, niin aloitetaan huipulta – Corpuksen puheenjohtajasta.
Hilda Järvinen aloitti opiskelunsa Jyväskylässä syksyllä 2015 ja kuvailee itseään sosiaaliseksi, avoimeksi, aamu-uniseksi ja museoihmiseksi. Opiskelijana hän on viime kädessä tekijä, joka tekee mieluiten töitä öisin. Priorisointi tuottaa ongelmia ajankäytön suhteen, mutta Hilda kertoi olevansa luottavainen, että ajan kanssa hän pääsisi huonoista ominaisuuksistaan eroon.
Corpuksen puheenjohtajana Hilda koettaa katsoa, että hallituslaisilla ja corpuslaisilla menee hyvin. Lisäksi hän pitää yhteyttä laitokseen ja muihin järjestöihin, kuten ylioppilaskuntaan. Kysyttyäni mielipidettä Corpuksesta Hilda sanoi, ettei hänellä ole vertailukohtia, mutta kokee ainejärjestön olevan kompakti ja toimiva. Päätöksiä tehdään yhdessä ja kaikilla on yhteinen tavoite pyörittää ainejärjestöä parhaalla mahdollisella tavalla ja mahdollisimman tuotteliaasti.
”Tietyllä tavalla tärkeää, niin omalta kohdalta kuin muidenkin, että saa olla niin kuin on. Toimia ja tulla toimeen muiden kanssa sillain kuin on. Ihminen on yksilö ja saa toimia oman arvomaailmansa puitteissa ilman tuomitsemisia.”
Fuksien suuri määrä hallituksessa ei tullut Hildalle yllätyksenä, koska pestit olivat kiinnostaneet monia uusia opiskelijoita.
“Kun varhaisessa vaiheessa aloittaa, niin poikii kontakteja ja hyviä puolia tulevien yliopistovuosien kannalta.”
Musiikin ja Taikun laitosten yhdistyminen ei myöskään herättänyt negatiivisia ajatuksia, vaan pikemminkin Hilda näkee sen uutena mahdollisuutena. Ainejärjestöjen kannalta yhteistyö Corpuksen ja Musiikin laitoksen ainejärjestöjen kanssa on Hildasta enemmänkin kuin mahdollista.
Viimeisimpiä kysymyksiäni oli, toisiko Hilda jotain uutta omaan pestiinsä. Hän koki puheenjohtajuuden enemmänkin perämiehenä olemisena ja opettavaisena kokemuksena. Olla samaan aikaan kohtuullinen ja kannustava.
”Antoisimpia juttuja on se, että tutustuu sellaisiin ihmisiin, joihin välttämättä ei  muuten tutustuisi. Sellaisia muita opiskelijoita tai henkilökuntaa, joihin ei näkisi tutustuvan ilman ainejärjestökontakteja.”

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti