torstai 7. heinäkuuta 2016

Corpuksen hallitus esittäytyy, osa 2



Miia Pirinen – Varapuheenjohtaja



Jos joku sanoo itseään ilonpilaajaksi ja sellaiseksi ihmiseksi, joka poistaa USB:n turvallisesti tietokoneesta, niin oletettavasti tästä kuvauksesta saa jonkinlaisen nopean silmäyksen, minkälainen henkilö on kyseessä. Miia Pirinen on kuudennen vuoden opiskelija, joka mieltää itsensä täksi ilonpilaajaksi, mutta tämä kuvaus pitää sisällään Miian viljelemän itseironian. Pirinen on toista vuotta ainejärjestön hallituksessa ja nykyinen Corpuksen varapuheenjohtaja, jonka työnkuvaan kuuluu nykyisen puheenjohtajan tukeminen. Miia on kirjallisuuden maisteriopiskelija, ja mieltää itsensä enemmänkin kirjoittamisen opiskelijaksi, jolle kirjoittaminen on pääaine ja kirjallisuus sivuaine. Toiveena hänellä on joskus tulla kirjailijaksi.

Miia tuli Taikuun kirjoittamisen maisterivaiheen opintojen takia, joten kysyessäni mielipidettä Corpuksesta ainejärjestönä, tiesin saavani vahvaa näkemystä aiheeseen. Hän luonnehti Corpusta vahvaperustaiseksi ainejärjestöksi, jolla on hyvät arvot, kuten tasa-arvo ja esteettömyys. Näiden hyvien arvojen takia Corpuksella on valoisa tulevaisuus, ja tämän vahvan pohjan takia Musiikin laitoksen ja Taikun yhdistyminen ei aiheuta Miialle huolta. Muutosta on ollut aikaisemmin ja sitä tulee lisää, ja ihminen pystyy sopeutumaan muutoksiin. Hallituksen nykyinen kokoonpano ei myöskään tunnu fuksien vallankumoukselta. Corpuksen toimintaan on helppo tulla mukaan, ja Miia kokee fuksien määrän hallituksessa hyvänä, jonka ansiosta toimintaan tulee uusia ideoita.

Mikä on sinulle tärkeää?
“Aviomies. Kirjat ja ylipäätään tarinat ja tekstit. Tasa-arvo. Yhteiskunnallisuus. Ylipäätään ystävät. Ruoka. Tärkeää saada viettää välillä aikaa yksin.”

Kysyessäni mitä Miia haluaisi saada aikaiseksi pestissään sain vastaukseksi, että hän haluaa välittää seuraaville jatkaville toimijoille Corpuksen arvot ja sen ajatuksen, että ainejärjestön toiminta pysyisi mahdollisimman avoimena. Lisäksi myös, että kaikki ovat mahdollisimman tervetulleita. Haastattelun lopussa Miia vielä palasi aiheeseen ja totesi myös haluavansa ajaa toiveikasta fiilistä työllisyyteen liittyen. Omien sanojensa mukaan “jonkinlaista humanistin itsetunnon kohotusta.” Tästä esimerkkinä oli tammikuussa järjestetty alumni-ilta, jossa neljä aikaisempaa opiskelijaa kävi jakamassa kokemuksiaan työelämästään.

Onko sinulla jotain mottoa?
“Ei oikeastaan ole mitään mottoa. Pitäiskö hommata? Tykkää kyllä kaikenlaisista lainauksista. Maailmassa on puhuttu ja kirjoitettu oivaltavasti, kunhan vaan löytää ne. Kerää lainauksia, kun törmää hyviin. En voi tiivistää persoonaani yhteen lainaukseen. Olen liian suuri sellaiseen (hän sanoi ironisesti). En tiedä mikä ajatus olisi niin tärkeää, että pohjustaisi koko maailmankatsomuksen yhteen lauseeseen.“

Miian loppukaneetti:

"Moikka fuksit elikkäs uudet opiskelijat! Teillä kävi hyvin, kun päädyitte Taikuun - olipa se sitten pitkäaikaisen unelman tulos taikka yllättävämpi tapahtumakulku. Meillä on kaikilla ollut oma reittimme tänne ja kaikilla on myös oma reitti täällä ja täältä. Ei tarvitse vielä tietää, mikä kiinnostaa tai mitä sitä tekis isona tai kuka edes on. Voin lohduttaa, että ei kaikilla muillakaan oo suunnitelmat selvillä. Seikkailu on vasta alussa ja siihen on ihan ok lähteä vähän bilbomaisen ristiriitaisin tuntein: innoissaan, peloissaan, jännittyneenä ja tietämättä, mitä tuleman pitää. Corpuksen voi sitten kuvitella siinä vähän semmosena gandalfmaisena hahmona, tai ehkä kääpiösaattueena. Tai sitten voi kehittää tähän jonkun vähän osuvamman metaforan. Taikussa muuten tehdään esim. fanitutkimusta Hobitista. Ja kaikkea muutakin siistiä. Kiva että tuutte mukaan niitä siistejä juttuja tekemään! Nähdään syksyllä! Toivottavasti kesänne on miellyttävä!"



Niina Maaskola – Naagan päätoimittaja lukukaudella 2015-16 ja taidekasvatuksen oppiainevastaava, hallituksen jäsen



Niina Maaskola (tutummin Ninnu) on kolmannen vuoden taidekasvatuksen opiskelija, Corpuksen hallituksen Miehikkälän vahvistus, Naagan väistyvä päätoimittaja ja taidekasvatuksen oppiainevastaava. Oppiainevastaavana Niinalle on keskeisintä edustaa ja varmistaa, että taidekasvatus tulee oppiaineena kuulluksi ja huomioiduksi Corpuksen toiminnassa. Tämän lisäksi samaiseen työnkuvaan kuuluu vastailla taidekasvatuksen opinnoista herääviin kysymyksiin. Naagan päätoimittajan tehtävänä on taas vastata kevään aikana julkaistavasta lehdestä.

Kysyessäni mielipidettä Corpuksesta, tämä psykologiasta kiinnostunut taiteellinen kissaihminen sanoi, että pitää Corpuksen toiminnasta. Ainejärjestössä hyödynnetään järjestöläisten vahvuuksia ja intoa, kuten esim. Naagassa. Musiikin laitoksen ja Taikun yhdistymiseen sain vastaukseksi, että uudistus tuo enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia. Niina on mieltänyt musiikin osaksi taidekasvatusta, eikä halua rajata taidetta ja musiikkia erilleen, kuten ei myöskään taidetta ja kirjallisuutta. Musiikin kuuluminen taiteisiin on siis hänelle luonnollista.

Oppiainevastaavana Niina haluaisi järjestää taidepuolen väen ja taiteen opiskelijoiden kanssa jonkin tapaamisen, jossa saataisiin opiskelijoille paremmin tietoon, mitä konkreettista taidekasvatuksen opiskelija voi tehdä siirtyessään työelämään. Ainejärjestölehden Niina kokee väylänä ihmisten taiteellisuudelle, jossa voi tuoda esille oman osaamisensa. Hän kommentoi päätoimittajan työn olleen haastavaa mutta hauskaa. Päätoimittajan titteli siirtyy kesän jälkeen eteenpäin Hanna Kilpeläiselle.

Opiskelijana Niina on tunnollinen ja vähän perfektionisti. Hän haluaa antaa parhaansa mihin milloinkin pystyy, vaikka tiedostaa, ettei kaikessa voi tähdätä parhaaseen arvosanaan. Hänelle on tärkeätä, että kokee antaneensa itsestään kaiken. Samaan voi tähdätä kukin omalta osaltaan.

Niinan loppukaneetti:


"Öö, Miia käytti tossa just LOTR-metaforaa. En edes yritä lähteä vääntämään tähän mitään puoliksikaan niin siistiä. Mutta huippua loppulomaa, nähdään syksyllä! Ja tsemppiä Hannalle uuteen pestiin!:)"
-Ninnu


Teksti: Antti Angervo

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti